Hoppa till innehåll

Butternutsoppa med kokos och ingefära

Butternutsoppa med kokos och ingefära

En fantastiskt krämig butternutsoppa med lite sting!

Nu på hösten är det perfekt säsong att göra butternutsoppa eftersom pumporna är under årets bästa och godaste form. Nu är dom extra billiga dessutom, win win!

Krämigheten kommer från butternutpumpan som är som smör i konsistensen (som namnet på pumpan antyder). Den kommer även ifrån kokosmjölken och båda dessa bidrar till en härlig sötma. Stinget kommer från ingefäran, och det hela balanseras upp med lite syra från citronen. mumsigt värre helt enkelt!

Butternutsoppa med kokos och ingefära

En väldigt enkel, god, mustig och värmande soppa, som dessutom är vegansk! Har du inte provat butternutsoppa tidigare, så är det hög tid att du gör det nu!
5 from 1 vote
Måltid Huvudrätt, Soppa

Ingredienser
  

  • 2 kg Butternutpumpa (en väldigt stor eller två mindre)
  • Olivolja eller kokosolja till ugn och stekning
  • 2 st Gula lökar
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 500 ml Kokosgrädde
  • 1 msk Salt
  • 3 msk Ingefära
  • 2 tsk Pressad citronjuice
  • drygt 1 liter Vatten till önskad tjocklek

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala pumpan med en potatisskalare och dela pumpan på mitten och gröp ur fröna som finns i den nedre halvan.
  • Hacka upp pumpan i små bitar och lägg bitarna på en plåt och häll över kokosolja eller olivolja.
  • Sätt in plåten i ugnen tills pumpan börjar bli mjuk och få lite färg. Det tar ca en halvtimme.
  • Under tiden kan du skiva lök och vitlök och steka de tills de blir mjuka och lite brynta. Se till att börja steka löken först och lägg i vitlöken efter en stund, eftersom den blir klar snabbare. får vitlöken vara i för länge blir den bränd och bitter.
  • Tillsätt kokosgrädden, citronjuicen, ingefäran och saltet.
  • Mixa soppan slät och tillsätt vatten tills du får önskad tjocklek.
  • Njut av din goda butternutsoppa med någon god smörgås! Exempelvis dem här goda glutenfria bröden.
Keyword butternut, butternutpumpa, ingefära, kokos, kokosgrädde, kokosmjölk, soppa
Etiketter:

1 kommentar till “Butternutsoppa med kokos och ingefära”

Lämna ett svar