Hoppa till innehåll

Pasta med ajvar, kryddig korv och spenat – lagat i triangiakök!

  • Kristina 

Pasta med ajvar, kryddig korv och spenat - lagat i triangiakök!

Vi var och fjällvandrade i helgen och det var helt underbart! Solen sken och det blåste knappt något alls! Dock hade vi inte riktigt räknat med att det hade kommit snö, så det kom lite som en överraskning. Men det gick alldeles utmärkt, det var bara att snöra på sig kängorna och ge sig ut!

Vi lagade lunchen i triangiaköket i en jättemysig stuga på fjället! Sen gick vi ut och satte oss i solen på en bänk mot husväggen och njöt av den goda och lättlagade maten!

Pasta med ajvar, kryddig korv och spenat - lagat i triangiakök!

Du kan såklart laga det här i ett vanligt kök också. Men jag tyckte det var lite svårt att hitta recept på nyttigare mat som är lätt att laga ute i naturen så tänkte att det var kul att dela med mig av det här!

Det blir jättegod och mycket smak på grund av ajvar och kryddig korv! Det blir så där härligt krämigt också, en riktig höjdare om jag får säga det själv!

Tips! Vi tog med kryddorna i en påse och såg till att hacka löken och la i en påse innan vi åkte iväg.

Du behöver:

  • 300 g bönpasta
  • 350 g mild ajvar relish
  • Lite vatten
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 st kryddigare korvar med hög kötthalt
  • 70 g babyspenat (en liten påse)

Gör så här:

  1. Koka upp lite vatten och ajvar och ha i pastan. Toppa med mer vatten om det behövs. Ha även i kryddorna och löken.
  2. Santa korven och lägg på den och låt den koka med dom sista minuterna.
  3. När det är någon minut kvar har dui babyspenat en och rör runt lite.
  4. Servera ute i solen på fjället (eller var du nu befinner dig)!

Lämna ett svar