Hoppa till innehåll

Världens godaste tacopaj!

En tacopaj som är så god och så lätt att göra! Det blir en stor ugnsform så det räcker till många portioner (om man inte råkar äta upp allt på en gång, det vill säga). Den är till och med ännu godare dagen efter! Du måste bara testa!

Du behöver:

Till botten:
  • 6 dl havremjöl
  • 200 smör eller kokosolja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk vatten
Till fyllningen:
  • Olja att steka i
  • 700 g nötfärs
  • 400 g tacosås eller salsa
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g (små) tomater
  • 1 dl riven ost

Gör så här:

  1. Häll i havremjölet, saltet och smöret/kokosoljan i en matberedare och mixa tills smöret blir jämt fördelat.
  2. Tillsätt vattnet lite i taget tills det går ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en ugnsfast form och ställ in den i frysen en liten stund för att stelna till.
  4. Under tiden slår du på ugnen på 225°C.
  5. Sätt sedan en stekpanna på lite högre än medelvärme och stek köttfärsen i lite olja tills den får fin stekyta.
  6. Sänk då värmen till lägre än medelvärme och tillsätt tacosåsen.
  7. Låt det puttra några minuter.
  8. Under tiden så stoppar du in pajdegen i ugnen. Den är klar när den börjar se lite torr ut på ytan och börjar få lite färg på kanterna.
  9. Ta ut formen och ha i köttfärsblandningen i pajskalet.
  10. Vispa sedan ihop ägget med mjölken och häll det över köttfärsen.
  11. Ha sedan på crème fraichen i ett jämnt lager.
  12. Dela sedan tomaterna på mitten och ha på dom jämt fördelat.
  13. Riv sedan osten och ha på den på toppen.
  14. Sätt in pajen i ugnen. Den är klar när osten har fått färg och äggstanningen har stannat till lite. Det tar ca 30-40 min.
  15. Ta ut den och låt svalna några minuter.
  16. Hugg in!

Lämna ett svar