Hoppa till innehåll

Bönbrownies med tranbärspulver och varma bär!

  • Kristina 
I sammarbete med Gutfeeling Labs

Krämiga och chokladproppade brownies med ett syrligt tranbärspulver och söta, varma bär till det. Mums säger jag bara! De är en fröjd för ögat, magen och tarmen!

Jag har ännu en gång fått den stora äran att slå ett slag för den fantastiska tarmfloran i samarbete med Gutfeeling Labs!

Gutfeeling Labs grundades av forskare inom immunologi och neurovetenskap från Lunds Universitet för att hjälpa till att öka intresset för tarmfloran och varför den är så viktig för oss och vårt mående.

Genom att få reda på hur din tarmflora är sammansatt och fungerar så kan du få reda på vad du behöver äta för att hjälpa till att öka tarmflorans produktion av ämnen som har en stabiliserande effekt på tarmen och som har en antiinflammatorisk inverkan både på tarmen och kroppen. Coolt va!?

Vi kommer fortsätta att publicera lite olika recept här baserat på de olika typer av bakterier som Gutfeeling Labs testar. Så om du vill hjälpa en viss art i din tarmflora, så får du hålla utkik här framöver!

Den här rätten är extra bra om du vill öka Faecalibacterium prausnitzii i tarmfloran.

Om du använder koden ”feelgoodhealth” när du gör en beställning av en tarmfloreanalys på www.gutfeelinglabs.se så får du 20% rabatt, det är ju en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Bönbrownies med tranbärspulver och varma bär!

Krämiga och chokladproppade brownies med ett syrligt tranbärspulver och söta, varma bär till det. Mums säger jag bara! De är en fröjd för ögat, magen och tarmen!
1 from 2 votes
Måltid Efterrätt

Ingredienser
  

  • 350 g kokta svarta bönor
  • 1 st grön banan
  • 15 st urkärnade dadlar blötlagda i en skvätt varmt vatten
  • 2 st ägg
  • 1 dl agavesirap
  • 40 g mandelsmör
  • 60 g kokosolja
  • 5 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 3 msk kaffe
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • Tranbärspulver
  • Blandade bär

Instruktioner
 

  • Slå på ugnen på 175°C.
  • Mixa bönorna i en matberedare tills de är släta.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det är slätt.
  • Klä en ca 20 cm stor springform med bakplåtspapper och bred ut smeten i den.
  • Grädda i mitten av ugnen tills den inte längre är kladdig i mitten (ca 20-30 min).
  • Ta ut kakan och låt den svalna.
  • Strö tranbärspulver över kakan och dela den i bitar.
  • Värm sedan lite bär och servera till kakan, och njut!
Keyword bär, bönor, brownies, choklad, efterrätt, svarta bönor
Etiketter:

Lämna ett svar