
Har du varit sugen på tacos någon gång och insett att du inte har någon tacokrydda hemma? Oh, no!
Det har hänt mig flera gånger, sedan insåg jag att det går jättelätt att blanda egen tacokrydda!
Det blir både billigare och bättre för hälsan att göra egen tacokrydda.
Den tacokrydda som man köper i affären innehåller ofta nämligen socker och andra utfyllnader för smakens och konsistensen skull. Gör man egen tacokrydda däremot så kan man anpassa den precis efter det man tycker om och slipper onödigt socker. Så inget socker och inga tillsatser, plus att det blir billigare, det är ju bara bra saker!
Jag har tagit fram ett grundrecept som fungerar till det mesta. Men testa gärna att ta lite mer eller mindre av vissa kryddor, för att hitta din favoritblandning!
Jag har gjort två varianter av samma recept, ifall du vill göra så att det räcker till några få omgångar, och en annan om du vill ha mycket, så det räcker ett tag. Du bestämmer vilken du vill göra.
Tacokrydda passar till köttfärs, kyckling, bönor, linser och allt annat du vill ska få den goda tacosmaken.
Ska du göra tacos så passar de här glutenfria tacobröden perfekt till!

Egen tacokrydda – till några portioner
Ingredienser
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 2 tsk salt
- 2 msk spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 1 msk oregano
Instruktioner
- Blanda alla kryddor i en burk och skaka/rör om.
- Klart!
Här kommer receptet på den tacokryddan som räcker till MÅNGA portioner.
Det är perfekt att alltid ha hemma i skafferiet, den står sig jättelänge och blir så god! Det är ju ett måste när tacosuget faller på!

Egen tacokrydda – till många portioner
Ingredienser
- 6 msk paprikapulver
- 3 msk lökpulver
- 3 msk vitlökspulver
- 2 msk salt
- 6 msk spiskummin
- 3 msk chilipulver
- 3 msk oregano
Instruktioner
- Blanda alla kryddor i en burk och skaka/rör om.
- Klart!