Hoppa till innehåll

Vegetarisk lasagne med spenat och keso!

  • Kristina 

Vegetarisk lasagne med spenat och keso

En riktigt smakrik vegetariskt lasagne ed spenat och keso för lite extra protein! Det här receptet blir en STOR lasangeform så har du bara en mindre from så skulle jag rekommendera att halvera receptet. Anledningen till att jag gör så mycket är för att den är så hgd så den brukar försvinna på nolltid annars! PS. Den är till och med godare dagen efter så skulle du få en bit över tills dess så får du en extra god måltid då!

Du behöver:

  • Lasagneplattor
  • Riven ost
Till tomatsåsen:
  • Olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 3 st förpackningar krossade tomater á 400 g
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
Till spebatblandningen:
  • 1000 g hackad spenat (jag brukar köpa fryst som jag tinar upp)
  • 700 g keso
  • 1½ dl riven ost
  • 1 tsk riven muskot
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök och bryn det på medelvärme i en kastrull med olja i.
  2. Ha i dom krossade tomaterna och alla kryddorna till tomatsåsen.
  3. Låt det stå och puttra, gärna minst en halvtimme för då blir smaken som bäst! Koka sista halvtimmen utan lock.
  4. Slå nu på ugnen på 175°C.
  5. Under tiden som det puttrar så gör du iordning spenatblandningen. Börja då med att tina upp spenaten om den inte redan är tinad.
  6. Sedan blandar du ihop alla ingredienserna till spenatblandningen.
  7. När tomatspsen har puttrat klart så ska lasagnen monteras. Börja då med ett lager med spenatblandningen, lasagneplattor, tomatsåsen, osv tills det är slut på ingredienser. Kom ihåg att avsluta med tomatsåsen bara! (för mig blir det oftast två lager av varje)
  8. Toppa sedan hela härligheten med riven ost.
  9. In i ugnen i ca 45 min.

Lämna ett svar