Hoppa till innehåll

Böntaco för tarmfloran

  • Kristina 
böntaco
böntaco

Tacofredagen fick just en konkurrent! Denna fantastiska böntaco, gjord på bönor är helt fenomenal för din tarmflora!

Speciellt om du vill gynna den andelen av tarmen som producerar folsyra. För det vill du väl?

Den innehåller så mycket god smak och så många vackra färger, bakterierna i din tarm kommer göra glädjeskutt över denna böntaco.

Testa gärna att göra de här glutenfria bröden och den här krämiga ärtröran till också, då blir det ännu lite smaskigare (om du frågar mig)!

Och glöm inte att det är superlätt att göra egen tacokrydda också. Det blir både billigare och nyttigare då.

Detta inlägg görs i betalt samarbete med Gutfeeling Labs.

Gutfeeling Labs grundades av forskare inom immunologi och neurovetenskap från Lunds Universitet för att hjälpa till att öka intresset för tarmfloran och varför den är så viktig för oss och vårt mående.

Genom att få reda på hur din tarmflora är sammansatt och fungerar så kan du få reda på vad du behöver äta för att hjälpa till att öka tarmflorans produktion av ämnen som har en stabiliserande effekt på tarmen och som har en antiinflammatorisk inverkan både på tarmen och kroppen. Coolt va!?

Vi kommer fortsätta att publicera lite olika recept här baserat på de olika typer av bakterier som Gutfeeling Labs testar. Så om du vill hjälpa en viss art i din tarmflora, så får du hålla utkik här framöver!

Om du använder koden “feelgoodhealth” när du gör en beställning av en tarmfloreanalys på www.gutfeelinglabs.se så får du 20% rabatt, det är ju en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

böntaco

Böntaco för tarmfloran

Tacofredagen fick just en konkurrent! Denna fantastiska böntaco, gjord på bönor är helt fenomenal för din tarmflora!
Speciellt om du vill gynna den andelen av tarmen som producerar folsyra. För det vill du väl?
Den innehåller så mycket god smak och så många vackra färger, bakterierna i din tarm kommer göra glädjeskutt över denna böntaco.
Testa gärna att göra de här glutenfria bröden och den här krämiga ärtröran till också, då blir det ännu lite smaskigare (om du frågar mig)!
Och glöm inte att det är superlätt att göra egen tacokrydda också. Det blir både billigare och nyttigare då.
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g bönor jag använde vita och svarta
  • olja att steka i
  • 3 msk tacokrydda
  • tacobröd
  • blandande grönsaker gärna så många färger som möjligt och även majs och lök av olika slag
  • guacamole eller ärtröra
  • crème fraiche
  • tacosås
  • ev. riven ost

Instruktioner
 

  • Stek bönorna i oljan tillsammans med tacokryddan
  • Hacka grönsakerna (ju fler färger desto bättre) och gör iordning guacamolen/ärtröran, och riv ev. osten.
  • Lägg grönsaker, såser och röror, bönor och ev, ost i ett bröd och njut av din böntaco för tarmfloran!
Keyword bönor, folsyra, svarta bönor, taco, tacokrydda, tarm, tarmbakterier, tarmflora
Etiketter:

Lämna ett svar