Hoppa till innehåll

Glutenfria wraps/ tortillabröd/ tunnbröd

Glutenfria wraps/tortillabröd/tunnbröd

Snabba, lätta och goda glutenfria wraps, tortillabröd, tunnbröd, eller vad du nu vill använda dom till. Goda är dom i alla fall!

Perfekt de där gångerna då man ska äta tacos och inte har några bröd, då det tar ungefär lika lång tid att göra de som det tar att göra resten av tacosen.

Eller om du vill ha en lyxig frukost med nybakt bröd, men inte vill förvärma en ugn, jäsa bröd, osv. då går de här jättesnabbt.

Och de är ju, som många andra bröd, som godast när det är superfärska!

Glutenfria wraps/ tortillabröd/ tunnbröd

Snabba, lätta och goda glutenfria wraps, tortillabröd, tunnbröd, eller vad du nu vill använda dom till.
Goda är dom i alla fall!
Perfekt de där gångerna då man ska äta tacos och inte har några bröd, då det tar ungefär lika lång tid att göra de som det tar att göra resten av tacosen.
Eller om du vill ha en lyxig frukost med nybakt bröd, men inte vill förvärma en ugn, jäsa bröd, osv. då går de här jättesnabbt.
Och de är ju, som med alla bröd, att de är godast när det är superfärska!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Frukost, Huvudrätt, Tilltugg
Portioner 10 wraps (beroende på storlek)

Ingredienser
  

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk psylliumfröskal fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • Majsmjöl att baka ut på

Instruktioner
 

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör runt.
  • Tillsätt vattnet. Vill du baka ut dem på en gång så skulle jag rekommendera att använda varmt vatten, då det gör så degen sväller snabbare.
  • Rör sedan runt så allt blandas ordentligt. Degen kommer vara klistrig första 1-2 min, sedan sväller den och blir lättare att jobba med. Knåda den lite tills den inte känns så klistrig längre, ca 3-4 min.
  • Ta en degklump på ca 50g för att få en bra storlek på en wrap/tortilla och kavla ut den, på lite majsmjöl, till en tunn pannkaka. Vill du göra mer som bröd så tycker jag att 30g är lagom. Du gör såklart som du känner.
  • Stek brödet på hög värme, utan olja, gärna i en gjutjärnspanna. Jag brukar använda en pannkakslagg. Har du ingen gjutjärnspanna går det såklart bra med en annan stekpanna.
  • Vänd på brödet när det börjar få små mörka fläckar på undersidan.
  • Upprepa på andra sidan.
  • Klart!
Keyword bröd, glutenfri, glutenfritt, tunnbröd, wraps

5 kommentarer till “Glutenfria wraps/ tortillabröd/ tunnbröd”

  1. Pingback: Recept för din tarmflora - En På Melonen

  2. Pingback: Enkel tomatsoppa - En På Melonen

Lämna ett svar