Hoppa till innehåll

Kycklinglasange

Här kommer receptet på den populära kycklinglasangen! ?

Den är suuupergod, och jag kan tala om att den är till och med ännu godare i matlådan dagen efter!

Du behöver:

Till tomatsåsen:

En skvätt olja att steka i
500 g kycklingfärs
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
100 g (typ en kvarts) rotselleri
1 stor palsternacka
2 st burkar á 400 g (800 g totalt) krossade/hela tomater
2 msk timjan
Salt

Till grönkålsröran:

500 g keso
500 g fryst, hackad grönkål
1 dl ost
Ca ¼ riven muskotnöt (kanske ½ tsk)
Salt
Peppar

Mellan lagren:

Lasangeplattor och/eller hyvlad zucchini

Topping:

2 st champinjoner
2 st salladslökar
½ dl ost

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C
  • Bryn kycklingfärs i olja i en stekpanna.
  • Under tiden så river du rotsellerin och palsternackan. Hacka också löken och vitlöken. (eller riv det också om du hellre vill det)
  • Tillsätt löken, palsternackan och rotsellerin och efter en stund, vitlöken.
  • Häll på tomaterna och timjan och låt puttra en stund. (ju längre såsen får puttra, desto godare).
  • Låt grönkålen tina lite så den går att separera. Blanda den sedan med keson, osten, muskoten och smaka av med salt och peppar.
  • Om du vill ha zucchini mellan lagren så ta och hyvla den i tunna skivor med t.ex mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
  • Se nu till att smaka av tomatsåsen med salt.
  • Börja sedan monteringen av lasagnen. I en ugnsfast form, börja med hälften av grönkålsröran och sedan mellan lägren lägger du lasagneplattor och/eller zucchinin, sedan hälften av tomatsåsen. Upprepa det en gång till men avsluta med tomatsåsen.
  • Riv på ost på toppen och stoppa in i ugnen i ca 30 min. Efter halva tiden har du på skivad svamp.
  • När den är klar så har du på finhackad salladslök.
  • Servera!

Hoppas det smakar!

12 kommentarer till “Kycklinglasange”

Lämna ett svar