![tomatsoppa](https://i0.wp.com/enpamelonen.se/wp-content/uploads/2021/02/tomstsoppa.jpg?resize=764%2C768&ssl=1)
Vill du ha en enkel tomatsoppa som går att slänga ihop på krossade tomater (som man alltid bör ha hemma),så ska du spana in det här goda, receptet.
Jag föredrar min tomatsoppa utan grädde och den blir så len och krämig ändå. Så den här är laktosfri, vegetarisk och vegansk och funka därför till de flesta.
Det är mycket örter i för maximal smak.
Det är ju så gott att ha bröd till soppa och då är några av mina favoriter dem här tunnbröden, dem här surdegsbröden, dem här fluffiga glutenfria brödet.
![tomatsoppa](https://i0.wp.com/enpamelonen.se/wp-content/uploads/2021/02/tomstsoppa-scaled-e1615388068555.jpg?fit=250%2C250&ssl=1)
Enkel tomatsoppa
Vill du ha en enkel tomatsoppa som går att slänga ihop på krossade tomater (som man alltid bör ha hemma),så ska du spana In det här goda, receptet. Jag föredrar min tomatsoppa utan grädde och den blir så len och krämig ändå. Så den här är laktosfri, vegetarisk och vegansk och funka därför till de flesta. Det är mycket örter i för maximal smak.
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 3 st gula lökar
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 tub tomatpuré
- 4 burkar hela/krossade tomater
- 1 tsk salt
- 1 msk oregano
- 1 msk rosmarin
- 1 msk timjan
- 1 msk basilika
- Vatten till önskad tjocklek ca en halv liter
Instruktioner
- Skiva löken och stek den i olivoljan i en ganska stor kastrull på ganska låg värme tills den är mjuk.
- Hacka vitlöken och tillsätt den i kastrullen och stek allt i några minuter till.
- Tillsätt tomatpurén och låt den få lite färg.
- Tillsätt sedan tomaterna och kryddorna och låt det koka på låg/medelvärme i minst 20 minuter, men gärna längre än så. Det blir bara godare ju längre den får koka!
- Mixa soppan slät och tillsätt vatten till önskad tjocklek.
- Toppa soppan eventuellt med lite crème fraiche och servera med en smörgås.