Hoppa till innehåll

Julens lättaste och godaste rödbetssallad

  • Kristina 
Rödbetssallad

Det här receptet på rödbetssallad klarar vem som helst av. Det är superlätt och supergott. Precis som det borde vara! En krämig och lite syrlig rödbetssallad med lite sötma från rödbetorna, mums!

Den bästa toppen på julmackan!

vill du göra egen majonnäs så kan du följa det här receptet och bara ta bort vitlöken. Det blir lite extra gott med hemmagjord majonnäs tycker jag.

Rödbetssallad

Det här receptet på rödbetssallad klarar vem som helst av. Det är superlätt och supergott. Precis som det borde vara! En krämig och lite syrlig rödbetssallad med lite sötma från rödbetorna, mums!
Den bästa toppen på julmackan!
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Total tid 1 timme 30 minuter
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg rödbetor
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk 12%-ig ättika eller 1 msk 24%-ig ättika
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt

Instruktioner
 

  • Koka rödbetorna med skal på. De är klara när du kan sticka in en provsticka idem och den lossnar lätt.
  • Häll av det varma vattnet och häll på nytt, kallt vatten och låt dem svalna åtminstone så pass att du kan hantera dem.
  • Skala rödbetorna sedan under vattnet genom att gnugga av skalet med händerna. Det brukar lossna väldigt enkelt. Eventuellt så kan du behöva skära bort roten med kniv.
  • Skär sedan rödbetorna i små kuber, max 0,5 cm stora. Eller så river du dem grovt på rivjärnet.
  • Placera sedan rödbetorna i en skål och tillsätt crème fraiche, majonnäs, ättika, salt och peppar.
  • Rör om.
  • Klart!

Video

Anteckning

Den bli ännu lite godare om den fåt stå till sig några timmar i kylen. Men den går såklart att njuta av på en gång också.
Keyword jul, julmat, recept, rödbetor, tillbehör
Etiketter:

Lämna ett svar