
Det här receptet på rödbetssallad klarar vem som helst av. Det är superlätt och supergott. Precis som det borde vara! En krämig och lite syrlig rödbetssallad med lite sötma från rödbetorna, mums!
Den bästa toppen på julmackan!
vill du göra egen majonnäs så kan du följa det här receptet och bara ta bort vitlöken. Det blir lite extra gott med hemmagjord majonnäs tycker jag.

Rödbetssallad
Det här receptet på rödbetssallad klarar vem som helst av. Det är superlätt och supergott. Precis som det borde vara! En krämig och lite syrlig rödbetssallad med lite sötma från rödbetorna, mums! Den bästa toppen på julmackan!
Ingredienser
- 1 kg rödbetor
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- 2 msk 12%-ig ättika eller 1 msk 24%-ig ättika
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Koka rödbetorna med skal på. De är klara när du kan sticka in en provsticka idem och den lossnar lätt.
- Häll av det varma vattnet och häll på nytt, kallt vatten och låt dem svalna åtminstone så pass att du kan hantera dem.
- Skala rödbetorna sedan under vattnet genom att gnugga av skalet med händerna. Det brukar lossna väldigt enkelt. Eventuellt så kan du behöva skära bort roten med kniv.
- Skär sedan rödbetorna i små kuber, max 0,5 cm stora. Eller så river du dem grovt på rivjärnet.
- Placera sedan rödbetorna i en skål och tillsätt crème fraiche, majonnäs, ättika, salt och peppar.
- Rör om.
- Klart!
Video
Anteckning
Den bli ännu lite godare om den fåt stå till sig några timmar i kylen. Men den går såklart att njuta av på en gång också.