Rostade kikärtor

rostade kikärtor
rostade kikärtor

Proteinrika, mumsiga och lite frasiga rostade kikärtor. De är även härligt salta, och om man vill, lite hetta på dem också. Supergott och något som jag gör regelbundet, och har gjort i många år. Rostade kikärtor fungerar också jättebra att toppa salladen eller currygrytan med för lite extra tugg och härlig textur!

rostade kikärtor

Rostade kikärtor

Proteinrika, mumsiga och lite frasiga rostade kikärtor. De är även härligt salta, och om man vill, lite hetta på dem också. Supergott och något som jag gör regelbundet, och har gjort i många år. Rostade kikärtor fungerar också jättebra att toppa salladen eller currygrytan med för lite extra tugg och härlig textur!
Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 43 minuter
Måltid Förrätt, mellanmål, Tilltugg
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar detta är valfritt

Instruktioner
 

  • Har du färdigkokta kikärtor så börjar du med att skölja av dem från spadet de ligger i och låt de rinna av.
    Kokar du egna så rekommenderar ja gatt du gör det här när de fortfarande är varma. Ett tips är då också att koka dem lite extra så skalet gärna släpper lite mer. De blir mer frasiga då.
  • Slå på ugnen på 200°C. Gärna på varmluft, om du har det på din ugn.
  • Gnugga kikärtorna i en handduk lite för att torka dem och få skalet att släppa lite, samt att allmänt rugga upp ytan lite. Detta gör så de får maximalt fras!
  • Häll kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Har du en perforerad plåt (en med små hål i) så rekommenderar jag att du använder den (men det går jättebra ändå).
  • Häll på oljan och kryddorna och blanda runt.
  • Ställ in i mitten på ugnen och håll gärna ugnsluckan lite på glänt. Alternativt öppnar du den ca var 5:e minut för att släppa ut ångan.
  • Efter ca 30-40 min är de klara. Du kan prova en kikärta och är den torr i mitten och frasig på utsidan så är den perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg