Hoppa till innehåll

Supersnabb kycklingcurry!

Det här är riktigt smarrigt!
Det är en av mina all time high när det kommer till vardagsmat!

Den brukar variera lite men grunden är alltid samma.

Du behöver:

  • Ca 800g kyckling (bröst eller lår)
  • 1 st paprika (jag föredrar spetspaprika)
  • 1 st zucchini
  • Någon annan grönsak man hittar i kylen/frysen, den här gången blev det selleri och fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk misopasta
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde
  • Kokosolja att steka i
  • 1 msk curry
  • 1 msk basilika
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk ingefära

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar och stek i kokosolja med lite salt på.
  2. Ta ur kycklingen ur pannan när den är gyllenbruna och ha då i alla kryddorna och currypastan och stek till det börjar lukta gott.
  3. Ha då i kokosmjölken/grädden och misopastan och låt koka ihop i några minuter.
  4. Ha sedan i kycklingen och alla grönsakerna och koka i några minuter till.
  5. Färdigt!

Till det brukar jag ha ris och någon god sallad eller några frysta grönsaker.

Smaklig måltid!

Lämna ett svar