Hoppa till innehåll

Glutenfria frallor

glutenfria frallor

För några veckor sedan tog jag examen i hälsovägledning med inriktning hälsopromotion och då hade vi ett firande här hemma efter det. Det var så kul! I alla fall så gjorde jag några glutenfria frallor till dom som behövde glutenfritt till maten och dom blev så goda! Väldigt fluffiga, saftiga och höll ihop jättebra. Dom var även jättegoda och saftiga flera dagar efteråt, annars tycker jag glutenfritt bröd lätt blir torrt efter en tid. 

Skrev jag upp receptet då tror du? Nej det gjorde jag såklart inte… men som tur var kom jag ihåg ungefär hur jag hade gjort och jag testade det här om dagen igen, och det blev till och med ännu bättre!

Så varsågod, här har du de ultimata glutenfria frallorna till frukost, till fest och allt däremellan!

Jag hade inte på någon toppning på brödet innan jag gräddade det, men det går såklart att ha frön av olika slag till exempel 🙂 

Pålägg är också såklart valfritt vad man vill ha på dessa glutenfria frallor, men har du några tips på en pangkombo så skriv dom gärna i en kommentar här nedanför! Min senaste favorit är det som är på bilden med smör, skinka, spetspaprika och basilika, mums!

Glutenfria frallor

Fluffiga glutenfria frallor till allt från frukost till fest.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jäsning 2 t
Måltid Bröd
Portioner 10 bröd

Ingredienser
  

Degen

  • 5 dl vatten högst fingervarmt
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl pofiber
  • 1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ paket torrjäst

Pensling

  • 1 ägg

Instruktioner
 

  • Blanda samman alla ingredienser till degen.
  • Låt dessa svälla i en halvtimme.
  • Dela degen i 10 bollar (ca 70g per boll) och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna så de blir 1,5-2 cm tjocka.
  • Täck plåten med en handduk och låt dem jäsa i två timmar.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pensla bröden med ett uppvispat ägg och eventuellt någon toppning, såsom vallmofrön eller liknande.
  • Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 15 min.
  • Låt bröden svalna helt innan du delar på dem.
  • Njut, med valfritt pålägg!
Keyword bröd, glutenfri, glutenfritt
Etiketter:

Lämna ett svar