Hoppa till innehåll

Mustig värmande vegansk glutenfri “pasta” med kikärtor, zucchini och näringsjäst!

  • Kristina 
Mustig värmande vegansk glutenfri

Det här tog mig 10 min från start till mål! Den är så krämig, mustig, riktigt värmande och till och med vegansk.

Du vet dom där gångerna man vill ha något snabbt och som känns som en kram inombords, då ska man göra den här!

Visst låter det helt fantastiskt?!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Apoteket & Cervera

Du behöver:

  • 1-2 msk kokosolja
  • Ett paket kokta kikärtor (avrunnen vikt ca 200 g)
  • 1 lök
  • 1 tub tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 zucchini
  • En liten näve pumpakärnor
  • 1 msk näringsjäst

Gör så här:

  1. Ta kikärtorna och stekt dom i ganska mycket kokosolja. Ha nu även i skivad lök, tomatpuré, paprikapulver, vitlökspulver och lite salt och peppar.
  2. Under tiden som det steker så gör du spiraler av en zucchini. Har du ingen grönsaksstrimlare som man kan göra spiraler med så kan du bara ta en potatisskalare och skala av lager för lager och göra bredare band.
  3. När det var klart så har du i spiralerna i stekpannan och låter det mysa runt där i några minuter till.
  4. När det är klart så har du upp det på en tallrik och toppar med pumpakärnor och näringsjäst.
  5. TADA!

Lämna ett svar