Det är en sån där riktigt mustig tomatsås som har fått koka länge och köttbullar fulla med örtkryddor! Mums!
Du behöver:
Till köttbullarna:
- 600 g köttfärs
- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- ½ msk timjan
- ½ msk oregano
- ½ msk basilika
- ½ msk rosmarin
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 3 msk mjölk eller grädde
- 1 msk ströbröd/pofiber/kokosmjöl
- Olivolja att steka i
Till tomatsåsen:
- 1 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade eller hela tomater
- Salt
Topping & tillbehör:
- Fetaost
- Ris
- Sallad
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och låt smeten svälla en liten stund.
- Rulla bollar och stek dom på ganska hög värme. Det är viktigast att dom får stekyta, dom behöver inte vara klara i mitten.
- Lägg dom åt sidan.
- I samma panna så har du i olivoljan och bryn tomatpurén lite. Då utvecklar den mest smak.
- Ha sedan i tomaterna och låt det puttra länge, gärna minst 30 min. Då blir tomatsåsen lite sötare och får faktiskt lite mer nyttigheter i sig.
- När det är ca 5 min kvar så ha köttbullarna och låt dom koka med.
- Servera med ris och toppa med fetaost. Självkart har vi en stor sallad till också!