Hoppa till innehåll

Köttbullar i tomatsås toppad med fetaost!

Det är en sån där riktigt mustig tomatsås som har fått koka länge och köttbullar fulla med örtkryddor! Mums!

Du behöver:

Till köttbullarna:
  • 600 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ msk timjan
  • ½ msk oregano
  • ½ msk basilika
  • ½ msk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk eller grädde
  • 1 msk ströbröd/pofiber/kokosmjöl
  • Olivolja att steka i
Till tomatsåsen:
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade eller hela tomater
  • Salt
Topping & tillbehör:
  • Fetaost
  • Ris
  • Sallad

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och låt smeten svälla en liten stund.
  2. Rulla bollar och stek dom på ganska hög värme. Det är viktigast att dom får stekyta, dom behöver inte vara klara i mitten.
  3. Lägg dom åt sidan.
  4. I samma panna så har du i olivoljan och bryn tomatpurén lite. Då utvecklar den mest smak.
  5. Ha sedan i tomaterna och låt det puttra länge, gärna minst 30 min. Då blir tomatsåsen lite sötare och får faktiskt lite mer nyttigheter i sig.
  6. När det är ca 5 min kvar så ha köttbullarna och låt dom koka med.
  7. Servera med ris och toppa med fetaost. Självkart har vi en stor sallad till också!

Lämna ett svar