Hoppa till innehåll

Spenatsoppa med ägg!

Spenatsoppa är en riktig klassiker och fullproppad med vitaminer, en ordentlig vitamininjektion! Det är så gott och går på 10 min attt göra den! Och att servera med kokta ägg är ju nästan ett måste!

Inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore

Du behöver:

  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 800 g fryst spenat
  • 1 liter vatten
  • 1 msk misopasta
  • 1 msk worcestershiresås
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Muskotnöt
  • Ev. lite cayennepeppar
  • Kokta ägg

Gör så här:

  1. Hacka löken och vitlöken och fräs den i oljan.
  2. Tillsätt den frysta spenaten och rör runt lite.
  3. Ha sedan i vattnet, misopastan, worcestershiresåsen, crème fraichen och grädden och låt alltsammans puttra tills spenaten har tinat.
  4. Mixa helt slät med mixerstav.
  5. Smaka av med salt, muskotnöt och om du vill, lite cayennepeppar.
  6. Servera med kokta ägg.

Lämna ett svar