Hoppa till innehåll

Mintchokladbollar!

Chokladbollar med mynta, så gott! Det blir mycket chokladsmak, med en hint av mint! Mintsmaken kommer fram mer om man låter som stå någon dag!

Du behöver:

  • 15 st dadlar
  • 80 g kokosolja
  • 1 msk väldigt starkt kaffe
  • ⅓ tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1 liten näve myntablad
  • 2 dl havregryn
  • Kokosflingor och kakao att rulla i

Gör så här:

  1. Kräna ur dalarna och mixa dom till en puré med kokosoljan.
  2. Ha i kaffet, saltet, kakaon och mixa.
  3. Finhacka myntabladen och ha i dom tillsammans med havregrynen.
  4. Pulsera till det går ihop till en smet.
  5. Rulla bollar av smeten och täck dom i en blanding av kokos och kakao (eller något annat om du hellre vill det).
  6. Ställ in i kylen åtminstone en halvtimme, men vill du att mintsmaken ska komma fram så vänta gärna någon dag. (men vet inte vem som kan hålla sig så länge!)

Berätta gärna vad du tyckte om dom, antingen här, på Instagram eller Facebook!

Lämna ett svar