Godaste chili con carnen

godaste chili con carnen

Det här är enligt mig den godaste chili con carnen som man kan göra! Den här varianten har inte några och smaklösa tråkiga vita bönor i tomatsås. Utan här används kidneybönor, stora vita bönor, små vita bönor och svarta bönor. Så det blir en härlig mix av många goda smaker och näringsämnen. Till det är det riktiga passerade tomater, inte några vattniga varianter som det kan vara i vita bönor i tomatsås.


Jag gillar också när det finns lite olika texturer och därför har jag i paprika. Viktigt är att ha i den i slutet så det fortfarande har krispet kvar.

Hemma hos oss så går det alltid åt jättemycket när vi gör den här chili con carnen, så det här receptet räcker till många portioner, eller om man vill äta mycket på en gång. Det är valfritt hur man gör och känner för 😉 Så vill du inte göra mat till ett helt kompani så kan du helt enkelt halvera receptet.

Hoppas det smakar bra!

Godaste chili con carnen

Det här är enligt mig den godaste chili con carnen som man kan göra! Den här varianten har inte några och smaklösa tråkiga vita bönor i tomatsås. Utan här används kidneybönor, stora vita bönor, små vita bönor och svarta bönor. Så det blir en härlig mix av många goda smaker och näringsämnen. Till det är det riktiga passerade tomater, inte några vattniga varianter som det kan vara i vita bönor i tomatsås.
Jag gillar också när det finns lite olika texturer och därför har jag i paprika. Viktigt är att ha i den i slutet så det fortfarande har krispet kvar.
Hemma hos oss så går det alltid åt jättemycket när vi gör den här chili con carnen, så det här receptet räcker till många portioner, eller om man vill äta mycket på en gång. Det är valfritt hur man gör och känner för 😉 Så vill du inte göra mat till ett helt kompani så kan du helt enkelt halvera receptet.
Hoppas det smakar bra!

Ingredienser
  

  • 2 st stora gula lökar
  • Olja eller smör att steka i
  • 1000 g färs
  • ½ tub tomatpuré
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1200 g passerade tomater 3*400 g
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar detta är valfritt
  • ½ msk salt
  • 920 g bönor avrunnen vikt 230 g av varje; stora vita, små vita, kidney och svarta
  • 2 st röda paprikor

Instruktioner
 

  • Skiva löken
  • Stek löken och färsen på hög värme i olja eller smör
  • Tillsätt även tomatpurén
  • Hacka vitlöken och tillsätt den när färsen och löken börjar få lite färg
  • Låt det bryna i 2-3 min
  • Tillsätt de passerade tomaterna och sänk värmen till medeltemperatur
  • Tillsätt salt, paprikapulvren och chilipulver (och ev cayennepeppar)
  • Låt allt koka i 15-30 min. Ju längre tid det får koka, desto mer smak.
  • Hacka paprikorna och tillsätt dem och bönorna och koka i 5 min till.
  • Servera med ris eller durrakorn, en klick crème fraiche och en sallad.
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg