Något sin är riktigt gott och saftigt, är bananbröd. Den här går jättelätt att göra och blir riktigt saftig och god!
Du behöver:
- 2 bananer + 1 ovanpå
- 50 g kokosolja
- 90 g majsmjöl
- 60 g havregryn
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mixa ihop allt utom äggen och bananen som ska vara ovanpå.
- Vispa äggen väldigt vitt och fluffigt.
- Vänd försiktigt ner äggen i smeten. Börja med en liten del av äggen och se till att det är ordentligt inarbetat, för att sen ha i resten. Detta gör att maximalt med luft bevaras.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Häll i smeten i formen.
- Dela en banan på längden och lägg ovanpå.
- Stoppa in i ugnen i ca en dryg halvtimme tills kakan inte är kladdig i mitten.
Tips!
Om du vill kan du ha i lite valnötter eller solroskärnor i smeten också, det blir ett härligt crunch som bryter av i den mjuka kakan!