Hoppa till innehåll

Saftigt glutenfritt bananbröd!

Saftigt och glutenfritt bananbröd

Något sin är riktigt gott och saftigt, är bananbröd. Den här går jättelätt att göra och blir riktigt saftig och god!

Du behöver:

  • 2 bananer + 1 ovanpå
  • 50 g kokosolja
  • 90 g majsmjöl
  • 60 g havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa ihop allt utom äggen och bananen som ska vara ovanpå.
  3. Vispa äggen väldigt vitt och fluffigt.
  4. Vänd försiktigt ner äggen i smeten. Börja med en liten del av äggen och se till att det är ordentligt inarbetat, för att sen ha i resten. Detta gör att maximalt med luft bevaras.
  5. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  6. Häll i smeten i formen.
  7. Dela en banan på längden och lägg ovanpå.
  8. Stoppa in i ugnen i ca en dryg halvtimme tills kakan inte är kladdig i mitten.

Tips!

Om du vill kan du ha i lite valnötter eller solroskärnor i smeten också, det blir ett härligt crunch som bryter av i den mjuka kakan!

Lämna ett svar