Hoppa till innehåll

Färskost- och yoghurtglass!

Färskost- och yoghurtglass

En färskost- och yoghurtglass, som blev såå fräsch och god tillsammans med färska svenska jordgubbar!

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g turkisk yoghurt
  • 1 förpackning färskost (naturell)
  • 2 tsk limejuice
  • 30-40 g kokossocker (beroende på hur sött du vill ha det)

Gör så här:

  1. Separera äggvitan från äggulan och ha dom i två olika bunkar.
  2. Ha i alla ingredienser (förutom äggvita då) tillsammans med äggulorna och vispa det fluffigt.
  3. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum.
  4. Vik sedan i äggvitorna i resten av smeten. Börja med en tredjedel och se till att den är ordentligt inarbetad för att sen vik i resten med fokus på att behålla så mycket av luften som möjligt i äggvitan.
  5. Kör smeten i glassmaskin tills den är klar. Stoppa sedan in den i frysen.
  6. Har du ingen glassmaskin så ha i smeten i en form som klarar frysen och se till att röra om ca en gång var 15-30:e minut tills den har fryst.
  7. Ta fram glassen i kylen ca en halvtimme innan servering för att den ska bli krämig.
  8. Servera med färska svenska bär!

Lämna ett svar