En färskost- och yoghurtglass, som blev såå fräsch och god tillsammans med färska svenska jordgubbar!
Du behöver:
- 2 ägg
- 1 krm vaniljpulver
- 100 g turkisk yoghurt
- 1 förpackning färskost (naturell)
- 2 tsk limejuice
- 30-40 g kokossocker (beroende på hur sött du vill ha det)
Gör så här:
- Separera äggvitan från äggulan och ha dom i två olika bunkar.
- Ha i alla ingredienser (förutom äggvita då) tillsammans med äggulorna och vispa det fluffigt.
- Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum.
- Vik sedan i äggvitorna i resten av smeten. Börja med en tredjedel och se till att den är ordentligt inarbetad för att sen vik i resten med fokus på att behålla så mycket av luften som möjligt i äggvitan.
- Kör smeten i glassmaskin tills den är klar. Stoppa sedan in den i frysen.
- Har du ingen glassmaskin så ha i smeten i en form som klarar frysen och se till att röra om ca en gång var 15-30:e minut tills den har fryst.
- Ta fram glassen i kylen ca en halvtimme innan servering för att den ska bli krämig.
- Servera med färska svenska bär!