En perfekt rimmad torskrygg som har fått sjuda så där lagom länge så den faller isär. Till det har du underbar kokt färskpotatis, ärtor och toppar den fantastiska skapelsen med långsamt stekt baconkrisp! Hur gott låter inte det?!
Du behöver:
- 4 st bitar med torskrygg
- 1 msk salt
- Vatten
- 1 pkt bacon
- Ca 800 g färskpotatis
- Ca 400 g frysta ärtor
Gör så här:
- Lägg fisken en kastrull där du precis täcker den med vatten och har i saltet. Låt den stå en halvtimme och dra åt sig saltet.
- Under tiden kokar du potatisen.
- Gör även små bitar av baconet och stek den på låg värme så att fettet hinner smälta ut. Ställ det sedan åt sidan och häll INTE bort fettet.
- Nu är det dag att hälla av saltvattnet på fisken och ha i nytt vatten.
- Koka upp det försiktigt, det ska egentligen bara sjuda (inga bubblor i vattnet) tills du kan ha isär lamellerna på fisken utan ansträngning.
- Häll då av vattnet från fisken.
- Tina ärtorna i kastrull eller i mikron. (själv älskar jag ärtor så jag brukar alltid göra lite extra mycket).
- Ha upp allt på tallriken och glöm inte att ha över baconfettet på fisken, det gör sådan stor skillnad!