Hoppa till innehåll

Indisk kikärtsgryta

En supersmarrig och mustig kikärtsgryta med mycket kryddor. Det är en sådan där rätt som även den som är skeptisk till vegetariskt tycker om, den är så god som den är helt enkelt!

Du behöver:

  • Kokosolja att steka i
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nejlikor
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 förpackningar kikärtor
  • 1 förpackning kokosmjölk
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 stor färsk tomat
  • 1 msk färsk basilika
  • Salt

Gör så här:

  1. Ha i alla kroddorna i en mortel och mortla dom.
  2. Värm en stekpanna på låg värme och tillsätt kokosoljan och sedan kryddorna. Låt det rostas lite tills det börjar lukta gott.
  3. Skiva under tiden löken och tillsätt sedan den. Höj då värmen till medelvärme.
  4. Slanta sedan moroten och hacka vitlöken. Tillsätt dom sedan.
  5. Häll bort spadet till kikärtorna och addera dom.
  6. Låt allt brynas lite och ta smak.
  7. Tillsätt sedan kokosmjölken och dom krossade tomaterna.
  8. Låt allt koka ihop tills det börjar tjockna lite. Smaka då av med salt och riv basilikan i bitar och ha i. Hacka även tomaten i tärningar och ha i den.
  9. Servera med ris och en god sallad!

Lämna ett svar