Hoppa till innehåll

Aioli!

En sås som är så lätt att göra och så otroligt god till typ allt och en riktig smakexplosion dessutom!

Du kan självklart göra hur mycket du vill av receptet. Jag tänker att det är bra att receptet utgår ifrån ett ägg och så får man göra hur mycket man vill efter det!

Du behöver:

  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • En skvätt citronjuice
  • En knivsudd dijonsenap
  • Ca 1,5 dl neutral olja (jag brukar använda rapsolja)
  • Salt

Gör så här:

  1. I en mixerkanna blandar du i allt förutom oljan och saltet och mixar det med mixerstaven tills det blir lite fluffigt.
  2. Tillsätt oljan samtidigt som du mixar. Börja med max 1 dl och kolla hur tjock den blir. Det beror helt på hur tjock du vill ha den/hur stora ägg du har.
  3. Smaka av med salt när du har uppnått önskad konsistens.
  4. Förvara i kylen.
Tips!

Ha gärna alla ingredienserna i samma temperatur, dom blir bättre på att samarbeta då!