Hoppa till innehåll

Zucchini fritters

  • Kristina 

Superlätta, jättegoda och ett perfekt tillbehör till det mesta, eller varför inte som ett litet mellanmål ? panerade skivor av zucchini med parmesan i paneringen. För allt blir ju faktiskt godare med ost, eller hur? ?

Tips! Använd en hand för att vända i mjölet och ströbrödet och den andra handen för att vända i ägget. På så vis blir det inte så kladdigt.

Zucchini fritters

Ingredienser
  

  • 1 zucchini
  • Lite mjöl valfri sort, bara det är finmalet
  • Ägg
  • Parmesan
  • Ströbröd eller sesamfrön el liknande
  • Ev. lite salt
  • Olja eller smör att steka i

Instruktioner
 

  • Skiva 1 cm tjocka skivor av zucchinin.
  • Vänd dem i mjölet, sedan i ägget och till sist i en 50/50 blandning av ströbröd och riven parmesan.
  • Stek dem i smör eller olja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och vänd sedan och upprepa på andra sidan.
  • Strö eventuellt över lite salt på toppen.
  • Klart!

Anteckning

Tips! Använd en hand för att vända i mjölet och ströbrödet och den andra handen för att vända i ägget. På så vis blir det inte så kladdigt.
Etiketter:

Lämna ett svar