Hoppa till innehåll

Fetaostbiffar på belugalinser

  • Kristina 
Fetaostbiffar på belugalinser

Linsbiffar med frasig yta och krämig fetaost inuti. Belugalinsbiffar känns så långt… Hmm kanske beluffar, belingaffar…hmm..får fundera vidare på den.. Men riktigt goda blev dom här fetaostbiffarna på belugalinser i alla fall, vad om än ska kallas! ?

Dom fick en sån härlig frasig yta med lite krisp till och med. Och mitten med den krämiga och salta fetaosten bröt av superbra. Inte alls krångliga att göra heller. Så du vet, så är det ingen smet som man kan rulla biffar av, men när dom har fått fin yta i stekpannan så håller dom ihop jättebra när man ska vända på dom. Så ha inte panik! ?

För att maximera frasigheten så rekommenderar jag att steka på dom om du ska ha dom dagen efter, istället för att köra dom i mikron. Bara ett litet tips. ?

Servera gärna med frasig klyftpotatis eller ugnsbakad butternutpumpa, en god sallad och aioli.

Fetaostbiffar på belugalinser

Fetaostbiffar på belugalinser

Linsbiffar med frasig yta och krämig fetaost inuti. Belugalinsbiffar känns så långt… Hmm kanske beluffar, belingaffar…hmm..får fundera vidare på den.. Men riktigt goda blev dom i alla fall, vad om än ska kallas! ? Dom fick en sån härlig frasig yta med lite krisp till och med. Och mitten med den krämiga och salta fetaosten bröt av superbra. Inte alls krångliga att göra heller. Så du vet, så är det ingen smet som man kan rulla biffar av, men när dom har fått fin yta i stekpannan så håller dom ihop jättebra när man ska vända på dom. Så ha inte panik! ?För att maximera frasigheten så rekommenderar jag att steka på dom om du ska ha dom dagen efter, istället för att köra dom i mikron. Bara ett litet tips. ?
Portioner 4 port (ev 6 port)

Ingredienser
  

  • 500 g beluga linser okokta
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl näringsjäst
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk timjan
  • ½ tsk svartpeppar
  • Olja att steka i

Instruktioner
 

  • Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och kyl ner dom när dom är klara.
  • Under tiden den dom kokar så kan du finhacka lök och vitlök.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Se till att smula ner fetaosten också. Rör runt ordentligt och låt röran gärna stå i några minuter för att underlätta hanteringen.
  • Hetta upp en stekpanna på medel/hög värme och tillsätt rikligt med matolja.
  • Klicka ut biffarna i stekpannan och stek på båda sidorna. Vänd dom när löken börjar bli gullenbrun på undersidan.
  • Servera gärna med frasig klyftpotatis eller ugnsbakad butternutpumpa, en god sallad och aioli.

Lämna ett svar