Hoppa till innehåll

Bountybollar!

Små drömmiga bollar med kokosfyllning täckt av ett härligt lager med mörk choklad, det kan inte bli bättre!

Du behöver:

  • 250 ml kokosmjölk
  • 30 g kokossocker
  • 1 nypa salt
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:

  1. Häll kokosmjölken i en kastrull och sätt den på medelvärme i 10 min, rör om emellanåt. Det ska vara väldigt trögflytande när det är klart.
  2. Ta av kastrullen från plattan och blanda i kokossocker och salt och se till att det löser sig.
  3. Ha sedan i kokosflingorna och rör runt ordentligt.
  4. Ställ in i kylen en stund så att smeten sätter sig och blir lättare att jobba med.
  5. Rulla sedan små bollar och ställ in dom i kylen.
  6. Under tiden smälter du chokladen, antingen över vattenbad eller i mikron (30 sekunder åt gången, så det inte bränns).
  7. Doppa sedan bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat.
  8. Ställ in i kylen tills chokladen har stelnat.
  9. Mumsa i dig allihopa!
Etiketter:

Lämna ett svar