Små drömmiga bollar med kokosfyllning täckt av ett härligt lager med mörk choklad, det kan inte bli bättre!
Du behöver:
- 250 ml kokosmjölk
- 30 g kokossocker
- 1 nypa salt
- 200 g kokosflingor
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
Gör så här:
- Häll kokosmjölken i en kastrull och sätt den på medelvärme i 10 min, rör om emellanåt. Det ska vara väldigt trögflytande när det är klart.
- Ta av kastrullen från plattan och blanda i kokossocker och salt och se till att det löser sig.
- Ha sedan i kokosflingorna och rör runt ordentligt.
- Ställ in i kylen en stund så att smeten sätter sig och blir lättare att jobba med.
- Rulla sedan små bollar och ställ in dom i kylen.
- Under tiden smälter du chokladen, antingen över vattenbad eller i mikron (30 sekunder åt gången, så det inte bränns).
- Doppa sedan bollarna i chokladen och lägg dom på ett fat.
- Ställ in i kylen tills chokladen har stelnat.
- Mumsa i dig allihopa!