Hoppa till innehåll

Rabarberpaj med en hint av ingefära!

Sommarens första rabarber är här och det måste firas med en paj! Den här är så god och krämig med ett härligt krispigt smul!

Du behöver:

Till fyllningen:
  • Ca 700 g rabarber
  • 10 g råsocker/kokossocker
  • 10 g potatismjöl
  • 1 tsk ingefära
Till smulet:
  • 60 g mandelmjöl
  • 60 g hampafrön
  • 60 g havregryn
  • 60g råsocker/kokossocker
  • ½ tsk salt
  • 70 g kokosolja

Gör så här:

  1. Slå på ungen på 180°C.
  2. Skiva slantar av rabarbern och lägg den i en ugnsfast form.
  3. I ett jämt lager så har du på sockret, potatismjölet och ingefäran.
  4. Blanda ihop dom torra ingredienserna till smulet.
  5. Tillsätt sedan kokosolja och fördela jämt i smulet.
  6. Ha på smulet på fyllningen.
  7. Sätt in i mitten av ugnen i ca en halvtimme, eller tills rabarbern bubblar och har blivit mjuk och smulet har fått fin färg.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Ät med vispad grädde eller vaniljsås.

Lämna ett svar