Sommarens första rabarber är här och det måste firas med en paj! Den här är så god och krämig med ett härligt krispigt smul!
Du behöver:
Till fyllningen:
- Ca 700 g rabarber
- 10 g råsocker/kokossocker
- 10 g potatismjöl
- 1 tsk ingefära
Till smulet:
- 60 g mandelmjöl
- 60 g hampafrön
- 60 g havregryn
- 60g råsocker/kokossocker
- ½ tsk salt
- 70 g kokosolja
Gör så här:
- Slå på ungen på 180°C.
- Skiva slantar av rabarbern och lägg den i en ugnsfast form.
- I ett jämt lager så har du på sockret, potatismjölet och ingefäran.
- Blanda ihop dom torra ingredienserna till smulet.
- Tillsätt sedan kokosolja och fördela jämt i smulet.
- Ha på smulet på fyllningen.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca en halvtimme, eller tills rabarbern bubblar och har blivit mjuk och smulet har fått fin färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Ät med vispad grädde eller vaniljsås.