Hoppa till innehåll

Saftig chokladkaka toppad med hasselnötskräm, kakaonibs och kokosflingor!

  • Kristina 

Saftig chokladkaka toppad med hasselnötskräm, kakaonibs och kokosflingor!

En supersmarrig och extremt-mega-chokladbombig och saftig kaka toppad med hasselnötskräm med kakao, kakaonibs och kokosflingor! Wow!

Det är en väldigt mastig och ruskigt god kaka, så man behöver inte mycket för att stilla suget till choklad!

Det här receptet räcker till en 15 cm stor form, så vill du göra en “fullstor” (24 cm) form så skulle jag rekommendera att du dubblar receptet och gräddar den lite längre och på 180°C istället.

Vill du veta hur man gör hasselnötskrämen så har jag gjort ett inlägg på det.

Du behöver:

  • 175 g kokta svarta bönor
  • 2 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 125 g kokosolja
  • 1 msk bakpulver
  • ½ dl havremjöl
  • 1 dl kakao
  • ¼ dl hampafrön
  • ¼ dl chiafrön
  • Hasselnötskräm med kakao
  • Kakaonibs
  • Kokosflingor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en springform med kokosolja och kokosflingor.
  3. Mixa bönorna till en slät puré.
  4. Smält kokosoljan och blanda med bönorna.
  5. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i en annan bunke.
  6. Sikta mjölet, kakaon och bakpulvret och ha i det i äggsmeten.
  7. Ha även i chiafröna, hampafröna, bönorna och saltet och vänd försiktigt runt allt till en fin smet.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  9. Kakan ska inte vara helt torr i mitten när du tar ut den. Det är då den blir så saftig och god.
  10. Låt kakan svalna och ha sedan på hasselnötskrämen, kakaonibsen och kokosflingorna.
  11. Servera och njut!

Lämna ett svar