
Vem gillar inte chocolate chip cookies? De här är fulla med frön och andra godsaker, både för smaken, crunchet och även för näringens skull. Win, win, win alltså! De är lätta att göra, det är bara att röra ihop och sedan slänga in i ugnen, och helt plötsligt så har man nybakta kakor!
Inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore
Du behöver:
- 2 msk macapulver
- 3 dl havregryn
- 1 dl hampafrön
- ½ dl chiafrön
- 2 nypor salt
- 1 dl kokossocker
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 150 g kokosolja
- 50 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke
- Smält kokosolja och tillsätt det tillsammans med äggen till dom torra ingredienserna och blanda runt
- Hacka även chokladen och häll i smeten
- Låt svälla i några minuter
- Rulla sedan bollar stora som golfbollar och lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper
- Platta sedan till bollarna lite grann
- Ställ in plåten i mitten av ugnen i 10 min, eller tills de börjar få färg i kanterna
- Låt svalna och ät sedan önskat antal