
I sammarbete med Gutfeeling Labs
Krämig bananglass med små bitar av mörk choklad och ett krispigt crunch med havre och agavesirap. Vill man så kan man även ha i lite kakao i glassen för att få chokladsmak på den! De bästa efterrätterna är ju de man kan äta till och med till frukost, lunch och middag om man skulle vilja. Det kan man verkligen göra med den här, då den innehåller fullt med bra saker för dig och din tarmflora!
Jag har ännu en gång fått den stora äran att slå ett slag för den fantastiska tarmfloran i samarbete med Gutfeeling Labs!
Gutfeeling Labs grundades av forskare inom immunologi och neurovetenskap från Lunds Universitet för att hjälpa till att öka intresset för tarmfloran och varför den är så viktig för oss och vårt mående.
Genom att få reda på hur din tarmflora är sammansatt och fungerar så kan du få reda på vad du behöver äta för att hjälpa till att öka tarmflorans produktion av ämnen som har en stabiliserande effekt på tarmen och som har en antiinflammatorisk inverkan både på tarmen och kroppen. Coolt va!?
Vi kommer fortsätta att publicera lite olika recept här baserat på de olika typer av bakterier som Gutfeeling Labs testar. Så om du vill hjälpa en viss art i din tarmflora, så får du hålla utkik här framöver!
Den här rätten är extra bra om du vill öka Bifidobacterium i tarmfloran.
Om du använder koden ”feelgoodhealth” när du gör en beställning av en tarmfloreanalys på www.gutfeelinglabs.se så får du 20% rabatt, det är ju en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Bananglass med mörk choklad och havrecrunch!
Ingredienser
- 3 st frysta grönare bananer
- ½ msk kokosolja
- 1 dl havregryn
- 1 ½ msk agavesirap
- 1 nypa salt
- 1 nypa vaniljpulver
- 30 g mörk choklad minst 70 %
Instruktioner
- Stek havregryn tillsammans med kokosolja, agavesirap, salt och vaniljpulver på medelvärme tills havregrynen är gyllene.
- Ställ det åt sidan och låt det svalna och bli lite krispigt.
- Mixa de frysta bananerna tills det är slätt.
- Häll upp bananglassen i en skål, ha på havrecrunchet och riv eller hyvla på rikligt med mörk choklad.