![Krämig kyckling med spenat och soltorkade tomater](https://i0.wp.com/enpamelonen.se/wp-content/uploads/2021/01/PSX_20210111_190010.jpg?resize=1024%2C959&ssl=1)
En av mina favoriträtter!
En superkrämig, lite syrlig och fräsch kyckling som imponerar på alla.
Den är även enkel att göra.
Serveras med en fräsch och god sallad och med klyftpotatis eller kokt potatis som man mosar och gottar in såsen i.
Du måste verkligen testa denna!
![](https://i0.wp.com/enpamelonen.se/wp-content/uploads/2021/01/PSX_20210111_190010-scaled.jpg?fit=250%2C234&ssl=1)
Krämig kyckling med spenat och soltorkade tomater
En av mina favoriträtter!En superkrämig, lite syrlig och fräsch kyckling som imponerar på alla. Den är även enkel att göra.Serveras med en fräsch och god sallad och med klyftpotatis eller kokt potatis som man mosar och gottar in såsen i.Du måste verkligen testa denna!
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfile det går även bra med kycklingbröst
- Olja att steka i
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
- 15 st soltorkade tomater ca 150 g
- 350 g bladspenat jag använder fryst
- 3 msk vitt matlagnings in funkar även med citron eller vinäger
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Antingen delar du lårfiléerna, en eller två gånger, eller håller dom hela. Stek dom i olja på hög värme tills de börjar få färg.
- Under tiden skivar du lök och hackar vitlök. Tillsätt löken när kycklingen har fått färg och sänk värmen till medelhög temperatur. Tillsätt vitlöken efter några minuter så den inte bränns.
- Skiva de soltorkade tomaterna (om de inte redan är skivade) och tillsätt de tillsammans med grädden, crème fraichen och vattnet.
- Låt det koka i några minuter.
- Tillsätt sedan spenaten. Jag använder fryst och brukar ha i den utan att tina den innan. Se bara till att koka såsen lite längre då.
- Smaka sedan av med vinet, salt och peppar.