Supersnabb chokladmousse

  • Kristina 
Chokladmousse
Chokladmousse

Vi brukar alltid ha en massa äggvitor i frysen, på grund av att jag ofta endast använder äggulan till en del rätter, såsom vaniljsås till exempel. Istället för att då slänga äggvitan så brukar jag frysa in den. Det är smidigt att bara tina och ta fram om man någon gång behöver äggvita till något. Nu har det samlat på sig lite väl många äggvitor och jag kände för att hitta på något med dem, som inte är maräng. För det känns annars som standarden när man har många äggvitor. Då kom jag på den briljanta idén att göra chokladmousse på dem!

Sagt och gjort, efter lite testande med proportioner och olika metoder så har jag hittat den perfekta blandningen!

Den blir såååå krämig och fluffig. Och det bästa av allt, det tar ca 5 minuter att göra den!!!

Den står sig bra i kylen, då sätter den sig lite. Men den är väldigt god när den är nygjord också!

Det här receptet räcker till två portioner, men det är lätt att öka eller minska om så önskas.

Så får du oväntade gäster, eller bara är akut sugen på chokladmousse, så vet du vad du ska göra! 😉

Chokladmousse

Supersnabb chokladmousse

Vi brukar alltid ha en massa äggvitor i frysen, på grund av att jag ofta endast använder äggulan till en del rätter, såsom vaniljsås till exempel. Istället för att då slänga äggvitan så brukar jag frysa in den. Det är smidigt att bara tina och ta fram om man någon gång behöver äggvita till något. Nu har det samlat på sig lite väl många äggvitor och jag kände för att hitta på något med dem, som inte är maräng. För det känns annars som standarden när man har många äggvitor. Då kom jag på den briljanta idén att göra chokladmousse på dem!
Sagt och gjort, efter lite testande med proportioner och olika metoder så har jag hittat den perfekta blandningen!
Den blir såååå krämig och fluffig. Och det bästa av allt, det tar ca 5 minuter att göra den!!!
Den står sig bra i kylen, då sätter den sig lite. Men den är väldigt god när den är nygjord också!
Det här receptet räcker till två portioner, men det är lätt att öka eller minska om så önskas.
Så får du oväntade gäster, eller bara är akut sugen på chokladmousse, så vet du vad du ska göra! 😉
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 5 minuter
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st äggvitor 1 äggvita väger ca 35 g
  • 2 tsk socker gärna råsocker eller kokossocker
  • 40 g 86%-ig choklad

Instruktioner
 

  • Separera äggvitan från äggulan om du inte redan har gjort det.
  • Lägg äggvitan och sockret i en skål och vispa till ett hårt skum.
  • smält chokladen. Jag brukar bryta den i bitar och köra den på 30 sekunders intervaller i mikron tills den har smält. Annars rekommenderar jag att göra det över vattenbad.
  • Tillsätt chokladen till äggvitorna och vispa runt tills det är blandat.
    Vill du ha en väldigt lätt och fluffig chokladmousse så vispa den så lite som möjligt.
    Vill du ha en lite mer kompakt chokladmousse så vispar du lite till, tills den har sjunkit ihop lite.
  • Kyl den om du inte ska äta den på en gång, men den går alldeles utmärkt att avnjuta på en gång också!

Video

Keyword snabb, snabbt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg